1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Grillmästaren öppnar egen restaurang

Alvesta • Publicerad 20 januari 2020
Foto: Oskar Tinggren

I vår öppnar en ny restaurang vid Alvesta Golfklubb. Det är grillmästaren Daniel Belmonte som startar upp restaurangen Santa Brasa. Det blir kockens första egna restaurang.

Daniel Belmonte från Valencia kom till Sverige för drygt 15 år sedan för kärlekens skull. Han har bland annat varit med i TV4-programmet Grillmästarna, driver Club Malibu, och som kock har han jobbat på Knock ’Em Down och Växjö kommun. Daniel Belmonte hjälper nu även till på Trattoria Science Park på Teleborg. I vår väntar öppningen av hans första egna restaurang.

– Jag är så taggad och det känns superroligt att få öppna Santa Brasa i golfklubbens lokaler. Det är en dröm som jag har haft i så många år och som jag kämpat så hårt för. Äntligen får jag min första restaurang och jag har verkligen förtjänat det här.

När Daniel Belmonte jobbade som kock i Växjö kommun var en av cheferna golfare. Han blev då tipsad om att de behövde en ny restaurang vid Alvesta Golfklubb. Senare ringde golfklubbens ordförande och frågade om han ville ta över. Tanken är att restaurangen ska vara öppen varje dag i veckan. Det ska bli luncher med svensk husmanskost och salladsbuffé måndag till torsdag. På fredagarna blir det grillbuffé på lunchen och på helgkvällarna ska tapas, paella och barbeque serveras på tallrikarna.

– Jag är från Valencia och kör på det jag kan. Det finns egentligen ingen annan tapasrestaurang i närheten.

Från början kommer ett par personer att anställas för att hjälpa till med restaurangen. Utöver restaurangen kommer Daniel Belmonte att fortsätta med sin cateringverksamhet och hålla en grillskola för företag. Det finns också planer på livemusik, fotbollsgolf och möjligheter för företaget att arrangera konferenser.

– Det gäller att attrahera folk att komma hit. Jag måste se till att det händer något här, säger Daniel Belmonte.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.