Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Han serverar på Nobelfesten

Växjö/Stockholm • Publicerad 21 november 2019
.
.Foto: URBAN NILSSON

Den 10 december sätter sig pristagare, kungligheter, ministrar, Nobelstiftelsens medlemmar och andra inbjudna till bords i Blå hallen i Stockholms stadshus för den högtidliga Nobelfesten.

Omkring 1 400 gäster ska serveras och en av dem som kommer att ingå i personalstyrkan är Växjökrögaren Samdri Vairagi.

Annons

– Jag har länge funderat på hur det skulle vara att servera på Nobelmiddagen. Det är ju en av de middagar som det pratas och planeras mest inför i hela världen. Att servera så många människor samtidigt är en utmaning och att vara en del av det känns väldigt spännande. Långt ifrån det man gör i det dagliga eller vad jag har gjort tidigare. Välplanerade middagar har jag varit med om, men aldrig i den storleken, säger han.

Samdri Vairagi är en krogprofilerna bakom Kafé de luxe. Han har haft flera olika arbetsuppgifter fram till dess att han blev delägare i oktober 2017.

Hur fick du uppdraget att servera på Nobelfesten?

– Jag mejlade dem, berättade vad jag gör idag, de restauranger jag har jobbat på tidigare och frågade om de behövde hjälp den 10 december.

Nobelfesten pågår i flera timmar och det är en stor personalstyrka som krävs för att servera alla gäster.

– Vi kommer att vara 240 servitörer och 10 hovmästare.

Är du nervös?

– Lite nervös kommer man nog vara när det är dags för dessertparaden ner för trappan. Men mest peppad. Kul att vara en del av ett så stort lagarbete.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons