Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Kultur under bar himmel

Scensommar är Växjö kommuns stora sommarsatsning. Mellan den 26 juni till den 14 augusti erbjuds 70 olika föreställningar runt om i hela Kronobergs län.
Växjö • Publicerad 3 juli 2019
.
.Foto: Urban Nilsson

De mest populära är onsdagskonserterna i Linnéparken. Då kommer artister som Plura, Titiyo och Molly Sandén.

– Vi är så glada över att få Molly Sanden som avslutning på årets Scensommar. Det kommer bli en härlig sista sommarkväll i Linnéparken. Vi hoppas på fint vänder och stor uppslutning, säger Therése Johansson, samordnare för Scensommar.

Annons

Alla evenemang sker utomhus och är gratis. Flera av dem är musikframträdanden men publiken bjuds också på dans, teater, nycirkus och stand-up. Stand-up är nytt för i år och sker bland annat i Residensets trädgård i Växjö. Då kommer komikerna Elina Du Rietz, Jörgen Sjöberg och Camilla Jonasson.

– Scensommar har vuxit för varje år och med olika smak, tankar och bakgrund har vi försökt hitta något för alla. Vi vill såklart ha extra mycket av allt men det kostar så vi får lägga oss på en bra nivå.

En nyhet för i år är att Region Kronoberg har gått in i projektet och att satsningen nu omfattar alla kommuner i länet.

– Scensommar är i linje med vad regionen vill med kulturen. Vi tar den närmare invånarna och erbjuder arrangemang för alla åldrar inom musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. I sommar får kronobergarna närhet till kvalitativ kultur.

Föreställningarna är gratis för de som kommer och tittar men Region Kronoberg lägger 700 000 kronor och kommunerna går in med 40 000 kronor vardera. Växjö satsar omkring 1,8 miljoner då det är fler föreställningar i Växjö.

Vad får man inte missa i sommar?

– Det finns så många bra evenemang och verkligen något för alla. Men jag hoppas att man upptäcker platser de tidigare inte har besökt och testar något som man inte vet vad det är. Det kommer att bli en upplevelse.

Nadia HagbergSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons