Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Lesseboföretaget permitterar 90 anställda

Lessebo • Publicerad 1 april 2020
Lessebo Paper.
Lessebo Paper.Foto: Smålandsposten

Pandemin har satt Sveriges ekonomi under hård press och många företag kämpar för sin överlevnad. Vissa företag väljer att varsla eller säga upp sin personal. Andra väljer att korttidspermittera personal, vilket innebär att den anställda går ner i arbetstid under en viss period.

Från den 1 april kommer omkring 90 av 100 anställda på papperstillverkaren Lessebo Paper att permitteras och börja jobba 40 procent istället för 100 procent. Enligt Smålandsposten kommer de anställda att förlora 7,5 procent av sin lön men behålla sina jobb.

Annons

– Det är bra att man kan göra så här i stället för att varsla. Jag kan inte se det på något annat vis, det är en bra lösning som staten har gjort, säger Lars Turunen, ordföranden för den lokala fackföreningen i Pappers, till Smålandsposten.

Åtgärden görs för att pappersbruket inte får lika många ordrar som de brukar på grund av coronaviruset.

– Jag tycker det är ett jättebra initiativ och att regeringen skött det här bra. Det här hjälper oss företagare mycket, utan det här hade det blivit tufft, säger Eric Sigurdsson, vd på Lessebo Paper, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons