1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Magiska trick på Tallgården

IOGT-NTO:s kampanj ”Vit jul” syftar både till att vuxna ska avhålla sig från alkohol och att erbjuda aktiviteter för ungdomar under jullovet. I Växjö är trollkarlen Fredrik Karlssons familjeföreställningar ett populärt inslag.
Roligt och spännande med trolleri, tyckte Nicole Rodriguez, Ewaldi Söderlund och Michelle Rodriguez som såg trollerishowen på Tallgården.
Växjö • Publicerad 7 januari 2020
Foto: David Färdigh

Mynt gömda bakom örat och skor som piper? Det är mycket som kan verka obegripligt och rent av oförklarligt under en trolleriföreställning konstaterade Nicole Rodriguez, Ewaldi Söderlund och Michelle Rodriguez när de lät sig förtrollas av Frederik Karlssons magiska tricks på Tallgården i Araby. Och intresset för trolleri tycks fortsatt vara på topp.

– Jag har fått en trollerilåda som jag övar hemma med, berättade Ewaldi.

– Du är kanske en framtida kollega, konstaterade Fredrik.

IOGT-NTO har under julveckorna drivit kampanjen ”Vit jul” vars syfte är att få vuxna att avstå från alkohol under julfirandet och att även erbjuda ungdomar aktiviteter under jullovet. En av dessa aktiviteter är trolleri. Växjö-trollkarlen Fredrik ”Comedy Magic” Karlsson deltar i evenemanget för tredje året i rad.

– Den här julturnén har jag kört åtta familjeföreställningar. Störst publiksuccé var det i Vislanda och Vederslöv.

Hur är det att trolla för barn? Det kan väl vara en ganska krävande publik?

– Jag tycker det är roligt. Föreställningarna bygger på att barnen är delaktiga. De kommenterar föreställningen och deltar i tricken. Bland annat hjälper de mig med att kasta osynliga mynt och osynlig färg.

Lördagens finalföreställning på Tallgården lockade till många skratt och förvånade utrop hos såväl barn som föräldrar. För Fredrik väntar ett fortsatt magiskt år med trolleriföreställningar på allt från bygdegårdar till restauranger.

– Bland annat trollar jag alltid sista torsdagskvällen i månaden på Italienska palatset. I sommar väntar sedan trollerishower på campingar och festplatser runt om i södra Sverige.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.