Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية
Nyheter

Ny biljett föreslås i kollektivtrafiken

Växjö • Publicerad 30 augusti 2019
Foto: Per Jodenius

Region Kronobergs trafiknämnd har föreslagit en ny biljett för att underlätta ungdomars fritidsresande. Det är en ny typ av biljett för ungdomar till och med 19 år.

– Vi vill satsa på ungdomarna i länet och underlätta för dem att ta sig runt på egen hand i länet på sin fritid. Ungdomarna är framtidens resenärer och goda vanor skapar man tidigt i livet. Fritidsbiljetten är ett bra sätt att, till ett förmånligt pris, få möjlighet att resa kollektivt till vänner, fritidsaktiviteter eller sommarjobb, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande.

Enligt Länstrafiken Kronoberg finns det ett förslag om att Fritidsbiljetten ska prissättas till 200 kronor för 30 dagar med giltighet måndag - fredag klockan 14.00 - 04.00, samt lördag - söndag klockan 00.00 -24.00. Lovdagar och studiedagar under terminen är giltigheten som för en vardag och på helgdagar och under sammanhängande lov är giltigheten som för lördag/söndag. Fritidsbiljetten ska gälla för alla länstrafikens bussar och tåg i Kronobergs län.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons