Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny cirkulationsplats byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 2 april 2019
Foto: Smålandsposten

Hovshaga centrum ska få en ny cirkulationsplats. I slutet av april påbörjas arbetet med att bygga cirkulationsplatsen vid korsningen Kungsgårdsvägen-Pomonavägen.

– Genom att bygga en cirkulationsplats skapar vi inte bara en mer tillgänglig och trafiksäker överfart för både gående, cyklister och biltrafik utan även en mer attraktiv centrumkärna i Hovshaga, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande i Växjö.

Annons

Förutom en cirkulationsplats kommer nya övergångsställen och cykelpassager att byggas. Dessutom blir ytan för busshållplatserna att bli mer funktionella och förses med väderskydd.

Cirkulationsplatsen i Hovshaga centrum kommer att vara färdig i oktober 2019. Korsningen Kungsgårdsvägen-Pomonavägen kommer att stängas av helt eller delvis för biltrafik under projektet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons