Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Ny multisportanläggning planeras i Växjö

VÄxjö • Publicerad 20 augusti 2019
Billy Ydefjäll och Niklas Backåberg
Billy Ydefjäll och Niklas BackåbergFoto: Hilda Frankki

En ny multisportanläggningen planeras utanför Räppe. Det är idrottsklubbarna Lammhultscyklisterna, Växjö Allmänna IK, och Växjö OCR som planerar en kultur- och idrottspark.

– Vi vill skapa en plats där folk kan utvecklas, men det ska också vara en kulturpark, säger projektledaren Niklas Backåberg till Smålandsposten.

Annons

Enligt planerna ska det vara banor för mountainbike, längdskidåkning och obstacle course running, OCR, som kan beskrivas som en löpform med hinder längs vägen.

För att kunna bygga multisportanläggningen har klubbarna ansökt om ett lån på sju miljoner kronor hos kommunen. Dessutom har de ansökt om ett bidrag från Växjö kommun på 120 000 kronor per år för att täcka driftkostnader. Bygget ska också finansieras av pengarna som klubbarna har fått från företag och privatpersoner, en summa på över 2,3 miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons