Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Ny rektor i Alvesta

Alvesta • Publicerad 15 mars 2019
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN

Region Kronoberg äger och driver Grimslövs Folkhögskola. Nu har Erik Engsbråten utsetts som ny rektor. Folkhögskolan har inriktningen hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv.

– Vi är glada att Erik har tackat ja till att anta detta spännande och viktiga uppdrag. Erik möter väl de kompetenser och förmågor som vi identifierade som viktiga i rekryteringen, säger Joakim Pohlman (S), ledamot i styrelsen för folkhögskolan.

Annons

Erik Engsbråten är för närvarande områdeschef för arbetsmarknad och vuxenutbildning inom förvaltningen Arbete och Välfärd i Växjö kommun. Han har tidigare varit rektor på Värnamo Folkhögskola och Allbo lärcenter.

– Jag är väldigt glad, känner mig full utav energi och ser jättestora möjligheter i det här nya uppdraget. Skolan har funnits i 140 år och jag ska göra allt som står i min makt för att skolan fortsatt ska vara en attraktiv och viktig folkhögskola som ger människor en annan chans, säger Erik Engsbråten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons