Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Nya utbildningar startar i Växjö

Växjö • Publicerad 9 januari 2020
.
.Foto: JOEL MARKLUND

Nya utbildningar startar i Växjö och Kronobergs län. Myndigheten för Yrkeshögskolan har beviljat elva ansökningar om att få bedriva YH-utbildningar. Det innebär 655 nya utbildningsplatser under de kommande åren.

– Vi stärker vår närvaro i hela landet och fortsätter utbyggnaden av yrkeshögskolan, säger Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson.

Annons

I Växjö är det nio nya utbildningar som startar i höst. Det är som B2B-säljare, lönekonsult med systeminriktning, medicinsk sekreterare, redovisningskonsult, specialistundersköterska operation, intensivvård och anestesi, stödpedagog - Kronoberg/Halland, fastighetsingenjör tekniska system, CAD-konstruktör och logistics Planner.

– Det är mycket glädjande för Kronobergs län att så många av de utbildningar vi ansökte om också blev beviljade i år. Genom samarbete mellan oss och yrkeshögskoleanordnare tillfredsställs nu stora kompetensbehov, vi kan bidra till ökad kompetensförsörjning i länet säger Karin Wirdheim, verksamhetsansvarig Växjölöftet Yrkeshögskola.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons