1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Otrygga platser markeras i Alvesta

Alvesta • Publicerad 9 december 2019
.
.Foto: Filip Bolmgren

Under november månad testade Alvesta kommun en digital karttjänst där medborgarna markerade ut platser de upplevde som otrygga. Hittills har ett hundratal platser markerats och Alvesta kommun kommer att förlänga projektet så att det pågår hela december ut.

Under december kan därför Alvestaborna fortsätta markera platser med exempelvis dålig belysning, skymmande buskage, brist på alternativa gångvägar eller utformning i allmänhet som inger en otrygghetskänsla.

– Av de hundra punkter som markerats runt om i kommunen har inte alla samma karaktär. Vissa grejer har vi kunna åtgärda direkt, andra kräver större investeringar. Och andra kan vi i nuläget inte göra något åt, säger Patrik Karlsson, planchef på Alvesta kommun, till Smålandsposten.

I slutet av januari kommer resultatet presenteras och analyseras.

– Vi har ännu inte gjort någon slutanalys på projektet. Trasiga lampor och liknande rapporteras direkt till de som är ansvariga, och kan ofta åtgärdas snabbt. Men större åtgärder måste analyseras och identifieras innan vi kan göra något, säger Patrik Karlsson till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.