Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Tjejer testade på teknik- och IT-utmaningar

28 tjejer fick testa på att lösa problemlösning inom teknik och IT när IGE-dagen anordnades på Epic i Växjö. Sara Mahmutovic´och Maram Samarat från Växjö Internationella Grundskola var två av deltagarna som bland annat provade på programmering.
– Det är bra att kunna. Att göra en egen app vore häftigt!
Växjö • Publicerad 2 april 2019
Foto: David Färdigh

IGE-day står för Introduce a Girl to Engineer day och är en temadag som syftar till att stimulera teknikintresset bland unga tjejer. IGE anordnades i fredags över hela landet, bland annat på Epic Technology & Innovation center på Linnéuniversitetet i Växjö.

Totalt har vi 28 deltagare i åldrarna 13 till 19 år. De får gruppvis testa på olika problemlösningar inom teknik och IT, berättade Natasha Asimiades på nätverket Witech som var arrangör tillsammans med GoTech.

Annons

Två av deltagarna var Angelina Majava och Elina Andriyevska från Växjö Internationella Grundskola som bekantade sig med optiska fibrer och provade på att konstruera lysdioder.

– Klurigt men kul!

Från samma skola kommer Sara Mahmutovic´och Maram Samarat som testade på programmering.

– Det är inte så svårt som det ser ut, konstaterade tjejerna efter lite vägledning.

Kan ni tänka er att bli programmerare i framtiden?

– Kanske, det är nog bra att kunna. Det vore till exempel häftigt att kunna göra egna appar.

Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons