Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Två nya konstgräsplaner i Alvesta

Sedan ett par år tillbaka har det funnits planer på att bygga nya konstgräsplaner på Virdavallen. Nu ska planerna bli verklighet.
Alvesta • Publicerad 15 maj 2019
Foto: Smålandsposten

Innan sommaren påbörjas arbetet med att anlägga en elvamannaplan och en sjumannaplan på Virdavallen. Förhoppningsvis ska planerna vara klara i höst.

– Drömmen är att planerna ska bli en plats för alla som bor i Alvesta, säger Glenn Gunnarsson, ordförande i Alvesta GIF, till Smålandsposten.

Annons

Konstgräsprojektet kommer att kosta drygt tio miljoner att utföra. Med hjälp av bidrag från Arvsfonden, Svenska fotbollsförbundet, Smålandsidrotten och ett lån med Alvesta kommun som borgensman har föreningen lyckats samla ihop pengarna.

– Vi söker fortfarande en massa bidrag, så det är svårt att säga exakt hur stor del av de tio miljonerna som är ett lån och hur mycket som är bidrag, säger Niklas Sjöden, ordförande i Alvesta GIFs klubbsektion, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons