1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Växande städfirma hyllas

Växjö • Publicerad 11 september 2019
Foto: David Färdigh

Utmärkelsen Årets Nyföretagare i Växjö kommun delas ut till ett företag som funnits i högst tre år och som visat mod, uthållighet och engagemang. Bakom priset står Nyföretagarcentrum som i år valt att belöna Szilvia Städ AB.

– Det är ett företag med starkt driv som kombinerar samhällsbyggande med gott ekonomiskt resultat, berömde Markus Yngvesson, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum i Växjö, i samband med måndagens prisutdelning.

Grundare och VD för Szilvia Städ är Szilvia Matene Szabolesi, som dock inte kunde närvara och ta emot utmärkelsen eftersom hon befann sig i Ungern för att ta MC-körkort. Representerade företaget gjorde istället arbetsledaren Emmi Andras, som varit med från starten 2016 och som varit en viktig kugge i den snabba expansionen. Idag har företaget 13 deltidsanställda.

– Vi ökar hela tiden. Målet är att fortsätta växa med ännu fler kunder och nyanställningar.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.