Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Växjöbor i stor olycka i Italien

Växjö/Italien • Publicerad 1 augusti 2019
Foto: Läsarbild

I juli inträffade en trafikolycka med totalt fyra inblandade fordon några kilometer utanför den italienska staden Cairo Montenotte. Bland de inblandade personerna i olyckan fanns två 21-åriga Växjöbor. Simon och hans kompis var på bilsemester genom Europa och körde igenom Italien för att komma till Slovenien när en lastbil kom mot dem.

– När han bara var en liten bit ifrån oss bytte han fil och var på väg emot en frontalkrock. Men jag lyckade svänga undan så pass mycket att vår bakre del av bilen fick smällen istället. Däremot frontalkrockade lastbilen med bilen bakom oss men den föraren klarade sig med lindriga skador.

Annons

Hur reagerade du när du såg lastbilen?

– Att se lastbilen komma rakt emot en och inte fatta vad som händer förrän några enstaka meter innan en kollision var en extrem rädsla och än idag har man nog inte riktigt fattat vad som hade kunnat hända med oss om det inte vore för att väggrenen hade ett hål i sig precis vid mötet.

Enligt italienska medier ska lastbilschauffören ha varit sjuk. Totalt ska fyra ha skadats i händelsen. Simon och hans kompis ska efter omständigheterna må bra. De ska ha skadats i samband med olyckan men det är oklart hur allvarligt och vad det får för konsekvenser framöver.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons