Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Debatt: Maktskifte krävs för bättre arbetsvillkor i Region Kronoberg

En debattartikel från Socialdemokraterna och Kommunal i Region Kronoberg.
Växjö • Publicerad 30 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Mosaik Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Pressbild

I veckan genomförde vi, Socialdemokraterna och Kommunal, ett handslag om bättre arbetsvillkor i Region Kronoberg. Handslaget innebär att Socialdemokraterna lovar att genomföra tre åtgärder i Region Kronoberg om vi får bilda nytt styre i regionen efter valet:

  • Återinföra det höjda OB-tillägget för alla medarbetare.
  • Avskaffa delade turer.
  • Ta fram en modell för bidrag till arbetsskor.

Socialdemokraterna vill också se över hur fler medarbetare än idag kan få rätt till vidareutbildning och kompetensutveckling med arbetsgivarens stöd.

Annons

Vårt handslag är bra för alla regionens medarbetare men kanske extra viktigt för Kommunals medlemmar. Inte minst löftet om att återinföra det höjda OB-tillägget som det moderatledda styret tillsammans med Sverigedemokraterna plockade bort för kommunalarna 2020, mitt under brinnande pandemi.

Borttagandet av detta innebar inte bara några tusenlappar mindre i plånboken varje månad utan också en känsla av att inte vara lika mycket värd som sina kollegor. Vi vill att Region Kronoberg ska vara ett föredöme för övriga regioner genom att inte ställa grupp mot grupp. Alla medarbetares obekväma arbetstid är lika viktig och värdefull.

Region Kronoberg har drygt 6400 medarbetare i över 150 yrken. Alla medarbetare, oavsett vilken verksamhet de arbetar i eller vilken yrkestitel de har förtjänar bättre arbetsmiljö och bättre arbetsvillkor. Region Kronoberg behöver en bättre personalpolitik. För det krävs ett maktskifte.

Den 11 september avgör du – rösta för förändring i Region Kronoberg.

Henrietta Serrate (S), regionrådskandidat

Jenny Sjöström, sektionsordförande för Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons