Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Regionen ska anställa fler med funktionsvariationer

Kronoberg • Publicerad 3 november 2021
Sven Sunesson (M), ordförande i personalutskottet
Sven Sunesson (M), ordförande i personalutskottetFoto: Filip Sjofors

Fler personer med funktionsvariationer ska anställas i länet, det framgår i Region Kronobergs flerårsplan med budget för 2022–2024.

Ambitionen har funnits under många år från regionens sida, men inte fören nu har en konkret arbetsmetod arbetats fram för att säkerställa att fler personer med funktionsvariationer anställs.

Annons

Regionstyrelsen föreslås nu att godkänna mål och inriktning för arbetet, samt tilldela 2 miljoner kronor under perioden 2021–2023.

– Under kommande år kommer en ny anställning med ansvar för dessa frågorna att tillsättas. Kontakter mellan försäkringskassa, arbetsförmedling och Region Kronobergs olika verksamheter liksom utbildning och handledning kommer att vara fokus i arbetet. Målet är att varje år öka antalet anställda med funktionsvariationer, säger Sven Sunesson (C), ordförande i regionstyrelsens personalutskott.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons