Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ernesto Rodriguez har stora framgångar med sin yogastudio

Växjö • Publicerad 29 november 2023 • Uppdaterad 3 december 2023
Ernesto Rodriguez.
Ernesto Rodriguez.Foto: Privat

Ernesto Rodriguez firade nyligen 10-årsjubileet för Ananda Yoga Studio. Ernesto har en diplom i Företagsekonomi (med fokus på Marknadsföring) och en Masters of International business, han har arbetat inom affärsområdet i USA, men Ernestos kärlek till yoga, filosofi, historia och hans kärlek till att dyka djupt i saker fick honom att lämna affärsvärlden och välja att arbeta med yoga. Idag besöks Ananda Yoga Studio av många älskare av yoga, meditation och avkoppling. Ernesto Rodriguez växte upp i Venezuela men emigrerade till USA vid 17 års ålder för att lära sig det engelska språket. Men Ernesto bestämde sig för att flytta till Sverige efter att ha blivit pappa till sitt första barn.

- Jag tror att efter att du blivit förälder ändras ditt sinne. Så när vi blev föräldrar började vi på allvar tänka på våra barns framtid. Vi ville ha en bättre miljö för att uppfostra våra barn. Jag letade efter en bättre plats för familjen. Och då kom idén att komma till Sverige. Så jag tror att här är en bättre miljö, bättre skolor, och man är närmare naturen. Jag ångrar inte att jag kom till Sverige för att jag känner mig hemma här. Jag känner att jag har ett syfte, saker att göra. Jag är glad för att jag är på en plats där jag kan uppfostra bra barn. Jag trivs med att bo i Sverige och jag anpassar mig till kulturen och allt, säger Ernesto Rodriguez.

Annons

Ernesto påpekar att han var tvungen att välja mellan två olika världar. Trots att han studerade företagsekonomi menar han att det att arbeta i affärer med företag gör det svårt för en att vara sig själv. Så han valde att arbeta för sig själv och inom ett område han älskade väldigt mycket.

- Jag levde yrkeslivet, och å andra sidan var jag väldigt intresserad av historia, filosofi och yoga. Så jag tillbringade mycket tid och pengar på att lära mig dessa saker och arbetade mycket hårt med disciplin. Någon gång hade jag att göra ett val eftersom jag hade två olika världar och jag var inte särskilt nöjd med världens affärer. För om du vill bli framgångsrik i affärer är det svårt att vara dig själv. Om du till exempel representerar ett företag, ha en bild som du representerar. Så du måste agera på ett visst sätt vart du än går. Ibland är det brist på ärlighet i affärsvärlden eftersom affärer bara handlar om att skapa affärer. "Så jag upptäckte att affärsvärlden inte var mitt intresse. Men generellt sett var min erfarenhet i USA fantastisk, förklarar Ernesto Rodriguez.

Ernesto Rodriguez.
Ernesto Rodriguez.Foto: Privat

Hur började med yoga här i Sverige?

Jag började lära ut yoga på gymmet när jag flyttade hit och det var fantastiskt att jag träffade så många studenter, som senare blev mina elever när jag öppnade Ananda Yoga Studio. Men när jag först undervisade på gym märkte jag att det faktiskt var mycket yoga i Sverige, men det var yogaträning, fysisk yoga. Och jag tänkte att yoga är så mycket mer än så, och det här är inte full yoga. Så jag behövde min egen plats så att jag kan ha friheten att göra saker på mitt sätt.. Så jag förberedde mig, gjorde en affärsplan, lånade lite pengar från banken, letade efter en plats och eftersom jag var bekant med affärer visste jag hur jag skulle driva mitt eget företag. Början var svår under det första halvåret, eftersom jag började med tre elever och gav många gratislektioner. Men jag visste att det skulle börja så här och jag var redo för det, förklarar Ernesto Rodriguez.

Vad erbjuder ni på Ananda Yoga Studio?

Vi har yogaklasser och yogaträning kurser. Vi erbjuder även meditationskurser. Vi erbjuder fysisk och mental yoga. Vi arbetar med muskler och rörelser, men vi arbetar också med andra tekniker som hjälper till att slappna av i sinnet. Vi har föreläsningar eller gruppmeditation varje månad. Vi har oftast en mantra-sångmeditation som många tycker om. Vi sjunger mantra med hjälp av levande musik och upprepar ett meningsfullt ord (mantra) som kan skapa en härlig känsla. Detta är ett gammalt sätt att meditera i yoga traditionen. Jag jobbar också jobba på ett individuellt sätt men folk med 2 olika typer av behandling. Jag erbjuder energi balanserande behandling baserad på olika tekniker från Asien som till exempel Reiki, Qigong och akupressur där personen bara vilar i massagebänken medan jag går över hela kroppen på ett icke-invasivt sätt. Här kan man uppleva en djup avkoppling, reducera stress och lugna sinnet.

Den andra typ av behandling jag gör kallas jag ”Holistic Coaching” -Detta är en typ av samtalsterapi baserad på buddhistisk psykologi. Här presenterar vi ett annorlunda sätt att se våra situationer och utmaningar i livet ur ett bredare och mer holistiskt perspektiv

Vad betyder yoga för dig?

Yoga är en teknik och ett verktyg för att hantera livet. Yoga hjälper dig att vara tålmodig, snällare och mer positiv. Yoga är också en fysisk träning som håller din kropp stark. Yoga har flera tekniker för att slappna av sinnet, meditera och uppnå balans. Yoga har hjälpt mig att ha tålamod och jag förstår livet. Efter 20 år med yoga är jag en väldigt positiv person, kan hantera mina känslor på ett bra sätt, är mycket lugnande och jag är en mer självsäker och glad person.

Vad är dina framtidsplaner?

Annons

Min dröm är att öppna ett retreatcenter. En plats där människor kan komma och sova och göra meditation, yoga och avslappning. Jag också önskar mig att ha en större och rymligare plats, för att kunna få plats med fler Dessutom vill jag lära mig djupgående saker om yoga eller saker om livet. Så jag lär ut det jag lärt mig för människor.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons