Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Folkmusikförening samlar tre starka musik-profiler i Växjö

Växjö • Publicerad 23 november 2023
Ulrika Gunnarsson, Anna Lindblad och Tina Quartey.
Ulrika Gunnarsson, Anna Lindblad och Tina Quartey.Foto: Maha Nasser

Folkmusikförening Valshuset anordnade en session med tre starka profiler från den svenska folk- och världsmusikscenen: Ulrika Gunnarsson är folksångerska med en stor småländsk repertoar som bas men som också har specialiserat sig på trall. Anna Lindblad spelar fiol och växte upp med den traditionella musiken i framför allt Västergötland. Och Tina Quartey är pionjären som fört in brasilianska och kubanska slagverk och översatt det till svensk folkmusik bland annat i grupper som Filarfolket och Groupa.

– Idag är det en sångerska, en violinist och en slagverkare som ska tolka musik från mitten av artonhundratalet. Det blir Svensk musik och danser från mellersta Västsverige upp mot norra norska gränsen. Sedan kommer artisterna som har konsert att spela till dansen också. Dagens evenemang är en av de aktiviteter vi erbjuder på Folkmusikföreningen. Vi har väldigt många aktiviteter, inte minst nu den närmaste månaden så händer det väldigt mycket. Vi har 3 konserter och sen den 7 december så har vi ett folkmusikkafé som är öppet för alla. Där kommer man kunna äta kvällsmat, vegetarisk soppa och fika. Flera gånger varje år har vi musik och danskurser också, nordisk folkdans i huvudsak. I april så kommer vi också att lära ut danser från Balkan så att det inte bara är svenskt. Vi har även haft tango och sångkurser. Alla våra arrangemang är både konsert och dans. Så vill man lära sig dans tycker jag att man ska komma på folkmusikkaféerna. Det är dessutom gratis. Det är riktat till nya dansare, säger Mikael Fernholm Paulsson, ordförande i Valshuset (Folkmusikförening).

Annons

Föreningen höll ett möte för medlemmar i syfte att diskutera föreningens angelägenheter.

– Vi är ju en styrelse i Valshuset, men det finns ju många medlemmar. Vi har ju 150 - 200 medlemmar så vi har bjudit in till medlemsmöte för att få lite synpunkter och input på vår verksamhet på marknadsföring. Förslag på artister och liknande. Så det har varit ett positivt möte, förklarar Mikael Fernholm Paulsson.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons