Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Krögarprofilen tar över stora restaurangen i Växjö

Krögaren Tobias Wendt har tagit över restaurang Futurum i Växjö.
– Det finns potential här. Det är mycket folk i rörelse och många företag i närheten, säger han.
Växjö • Publicerad 12 augusti 2021
Tobias Wendt ser fram emot den nya starten med Futurum på Ljungadalsgatan i Växjö.
Tobias Wendt ser fram emot den nya starten med Futurum på Ljungadalsgatan i Växjö.Foto: Ebba Sund

Restaurang Futurum på Ljungadalsgatan i Växjö startades på 90-talet och har en stor matsal med 250 sittplatser och en konferensanläggning. Tobias Wendt har tagit över hela verksamheten.

– Jag jobbade på restaurangen tidigare men sedan sade de tidigare ägarna upp avtalet. Vi visste inte om vi skulle få jobba kvar efter sommaren och det var då hyresvärden frågade om jag var intresserad att satsa och ta över. Det tyckte jag var en bra grej, säger Tobias Wendt.

Annons

Hur känns det att driva restaurang igen?

– Det känns bra. Jag drev ju Evedals värdshus tidigare och tänkte vara anställd ett tag men det blev inte så, säger Tobias och skrattar innan han fortsätter:

– Det finns potential här. Det är mycket folk i rörelse och många företag i närheten.

På menyn finns traditionell husmanskost som kalops, panerad fisk och lasagne.

– Vi serverar det folk vill ha. De kommer hit för att äta mycket och vanlig mat. Det är inget konstigt som vi lägger till.

Förutom Tobias Wendt arbetar Fredrik Andersson, tidigare på Winenine och Evedal, samt Jessica Lundgren som tidigare lagat mat på La Castellina.

– Vi fick en mjukstart i måndags och ser fram emot att utveckla så mycket som möjligt framöver. Konferensavdelningen har tidigare inte fått så stort fokus här men det hoppas vi kunna jobba mer med. Sedan blir det kvällsaktiviteter, event och catering. Lägger man ner engagemang så får man också saker, säger Tobias Wendt.

”Vi serverar det folk vill ha. De kommer hit för att äta mycket och vanlig mat”
Tobias Wendt
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons