Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Mexikansk restaurang har öppnat i Växjö

Växjö • Publicerad 6 november 2020
Foto: Maha Nasser

Den 2 november öppnade Zoom Tacos en ny snabbmatsrestaurang på Norra Järnvägsgatan 4 i Växjö. Restaurangen kommer att servera mexikansk mat som är gjord med mexikanska kryddor. Bland mycket annat finns det mexikansk pasta, mexikanskt ris och rullar, tortilla, tacos, fajita, kyckling, kebab samt vegetariska rätter och quesadillas.

– Jag är väldigt glad över den här öppningen. I dag ser jag hur min idé blivit till verklighet. Idén kom upp när vi började sälja snabbmat i butiken och vi såg att det fanns ett stort sug. Då föddes idén till en restaurang, säger Samer Sam som driver Zoom Tacos.

Annons

Varför valde du den mexikanska matkulturen?

– Jag har bott i USA och gillade den mexikanska kulturen och maten mycket. När jag kom till Växjö upptäckte jag att det inte fanns någon mexikansk resturang så jag gillade idén att testa att servera mexikansk mat. Det är något helt nytt i Växjö.

Vi är mitt i en pandemi. Hur tänker du kring reglerna kring social distansering?

– Först, restaurangen är inte stor och det är bara för snabbmat. Trots det har vi tre bord för de som vill äta här och vi har förstås avstånd mellan borden. Vid sidan av avhämtning kommer vi att ha en tjänst med hemkörning.

Har du expansionsplaner?

– I dag har jag fyra anställda. Vi har också planer på att växa och utöka i svenska städer som Malmö, Stockholm, Göteborg och andra städer om vi lyckas. Den 6 november är det ”snack party”-day och då bjuder vi in alla för att komma och testa vår mexikanska mat.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons