Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Mhmad Fado driver restaurangen Damaskus

Växjö • Publicerad tisdag 15:32
Mhmad Fado.
Mhmad Fado.Foto: Maha Nasser

Den här månaden öppnade Mhmad Anas Fado restaurangen Damaskus på Blästergatan 1 i Växjö. Där serverar de orientalisk mat i en buffé. Det är mest syrisk och arabisk mat, men även mat från andra kulturer.

– Idén med den öppna buffén kom från min övertygelse att Växjö behöver en buffé som serverar arabisk mat. Det finns redan buffé med kinesisk mat, thailändsk mat och italiensk mat. Buffén kallas består av damascenesk mat, som är en av många sorters mat vi har i Syrien. Restaurangen erbjuder även jordanskt och palestinsk mansaf, mandi, lammkorv, biryani, shawarma och vegetarisk mat. Även om vi nyligen har öppnat är det ganska bra uppslutning. Folk gillar idén med en buffé eftersom de kan äta vilken mat de vill till rimliga priser. För närvarande driver jag och min fru restaurangen och vi har en anställd. Men vi kommer att behöva anställa fler i framtiden, säger Mhmad Anas Fado.

Annons

Varför valde du Växjö för att öppna din restaurang?

– För det första för att Växjö är en livlig och aktiv stad och människor kommer till den från många håll. Dessutom finns det många kulturer här. Detta tillför fart och rörelse till staden. För det andra erbjuder Växjö många lokaler och restaurangbranschen är framgångsrik i staden.

Vad tillför det till Växjö att öppna restauranger som serverar mat från olika kulturer?

– Naturligtvis erbjuder vi inte bara mat utan också kultur. Restaurangerna som öppnar idag i Växjö med olika kök och mat tillför mycket till landets kultur och berikar dess mångfald. Därför är det mycket viktigt att tillhandahålla bra tjänster, i linje med kulturen och systemet i landet, så att vi känner att vi verkligen tillför något till detta land.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons