Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Pedofil som greps i Öjaby utnyttjade flickan även för sexposering

Polisen har nu hittat bevis för att pedofilen som greps i Öjaby även utnyttjat den drabbade flickan för sexuell posering vid ett stort antal tillfällen. Under samma period misstänks han ha våldtagit henne via nätet.
Växjö • Publicerad 21 mars 2023

– Utredningen går bra. Han är fortfarande häktad för brott mot två barn men vi utreder även ytterligare händelser mot andra målsägande, säger åklagare Emma Berge som leder förundersökningen.

Utredningen är mycket omfattande och åtal kan tidigast väckas i slutet av april. Den misstänkte 34-åringen nekar till alla anklagelser trots att polisen hittat omfattande bevisning i exempelvis telefoner och datorer.

Den häktade pedofilen som greps i Öjaby har träffat barn via nätet och förmått dem att utföra olika sexuella handlingar. Åtal mot honom kan väckas tidigast i slutet av april.
Den häktade pedofilen som greps i Öjaby har träffat barn via nätet och förmått dem att utföra olika sexuella handlingar. Åtal mot honom kan väckas tidigast i slutet av april.
Annons

34-åringen greps under kvällen den 10 december i fjol av privatpersoner. Då skulle mannen från Skåne träffa en minderårig flicka i Öjaby som han mött via nätet.

Privatpersoner kontaktade polisen som därefter övertog gripandet av den sexmisstänkte mannen.

– Mannen är ju häktad för kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte. Jag menar att han har bestämt träff med barnet men att de aldrig träffades, konstaterar åklagare Emma Berge.

Händelsen i Öjaby blev början på att ett stort antal tidigare okända brott mot barn började utredas.

Polisutredningen som åklagare Emma Berge leder mot pedofilen som greps i Öjaby går bra. Det finns mycket bevisning om sexbrott mot barn i telefoner och datorer.
Polisutredningen som åklagare Emma Berge leder mot pedofilen som greps i Öjaby går bra. Det finns mycket bevisning om sexbrott mot barn i telefoner och datorer.Foto: Urban Nilsson

Under de tidigare mötena på nätet har 34-åringen bland annat förmått flickan i Öjaby att utföra en handling som rubriceras som våldtäkt mot barn. Det brottet inträffade den 27 november.

Enligt vad som hittills framkommit misstänks mannen ha utnyttjat samma Växjöflicka för sexuell posering vid 15 tillfällen under perioden 22 november till 1 december.

34-åringen häktades vid den senaste omhäktningsförhandlingen för liknande fall av barnvåldtäkter samt försök till våldtäkt mot barn i Göteborg. Brott som ska ha skett via nätet i slutet av oktober.

Dessutom är mannen häktad för upprepade fall av sexuella ofredanden mot barn, ytterligare utnyttjanden av barn för sexuella poseringar samt ett stort antal barnpornografibrott. I de fallen har den utpekade pedofilens bostadsort angivits som brottsplats.

– Det som återstår i utredningen är fortsatt granskning av materialet, ytterligare förhör samt slutdelgivning. Det är ett väldigt omfattande material. Det finns mycket i olika telefoner, datorer och liknande, säger Emma Berge.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons