Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Skatteverket avslöjade falska fakturor på 20 miljoner

Växjö • Publicerad 17 november 2022
.Foto: ADAM WRAFTER

Skatteverket har hittat falska fakturor på omkring 20 miljoner kronor i byggbolag.

Det var utredare vid Skatteverket i Växjö som avslöjade bluffen som genomfördes med hjälp av en misstänkt målvakt. Han och hans bolags konton användes för att betala privata kostnader och sätta in och föra över obeskattade medel som en del av upplägget, skriver Smålandsposten.

Annons

Nu tvingas kvinnan som tidigare var ägare och verkställande direktör för två byggbolag som utförde byggnationer på Vikaholm i Växjö och på orter i Alvesta kommun betala ytterligare drygt 3,2 miljoner kronor i skatt.

Förra året visade det sig att bolagen betalat ut 7,3 miljoner kronor i oredovisade löner. Under hösten 2021 krävdes kvinnan och två av hennes anhöriga på miljontals kronor.

Den nya utredningen visar att det ena byggbolaget, som kvinnan fortfarande äger, under åren 2018 och 2019 gjort avdrag med omkring 20 miljoner kronor för påstådda inköp av byggmaterial. Inköpen ska enligt bokföringen ha gjorts från penningmålvakten, skriver Smålandsposten.

Ett av byggbolagen, som enligt ett nytt skattebeslut ska betala 6,5 miljoner i skatter och avgifter, försattes tidigare i år i konkurs sedan det överlåtits till målvakten.

Den misstänkte penningmålvakten som är bosatt i Växjö åtalades nyligen för grovt bokföringsbrott, grov näringspenningtvätt och försvårande av skattekontroll.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons