Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Stora restaurangkedjan öppnar i Växjö city

I höst öppnar en ny restaurangkedja i centrala Växjö. Det är David Egonson, född och uppvuxen i Växjö, som tar Holy Greens till hemstaden.
– Vi har velat öppna på Storgatan och väntat på rätt lokal och läge i flera år. Nu hittade vi rätt, säger han.
Växjö • Publicerad 20 april 2021
Foto: Pressbild

För åtta år sedan öppnade David Egonson och Nebo Pavicevic salladsbaren Holy Greens i Helsingborg. Sedan dess har de startat en kedja och öppnat runt 15 restauranger till. Nu står det klart att de också ska öppna i Växjö.

– Vi har skrivit avtal om att ta över Bikboks gamla lokal på Storgatan i centrala Växjö. Det känns såklart alldeles fantastiskt och lite extra eftersom det är min hemstad, som jag föddes och bodde i tills jag var 19, säger David Egonson, grundare och konceptansvarig på Holy Greens, och fortsätter:

Annons

– Jag har gått på Storgatan så många gånger och alltid älskat att vara inne i stan. Att få gå i butiker och se en levande stadskärna. Det känns fint och kul att kunna få medverka till det nu. Vi har velat öppna på Storgatan och väntat på rätt lokal och läge i flera år. Nu hittade vi rätt.

Vad kommer ni att erbjuda?

– Kreativa, goda och matnyttiga sallader är Holy Greens koncept. Vi har velat fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Sedan har vi också smoothies, juice och rawfood-bakverk.

David Egonson jobbade tidigare på en advokatbyrå i Stockholm. 2013 gjorde han en stor omvändning vad gäller mat och träning. Det blev också starten för Holy Greens.

– Jag kände att jag ville vända och göra något annat. Jag började träna och tänka på vad jag äter. Ju mer jag läste på, desto bättre åt jag och då mådde jag också bättre. Den stora drivkraften är att folk ska kunna äta hälsosamt och hållbart. Ju fler städer vi öppnar i, desto fler människor kan vi få att må bra.

Den senaste tiden har ett antal nya restauranger öppnat i Växjö city. David Egonson hyllar Växjös fina restaurangutbud men lyfter också upp att det finns utrymme för Holy Greens.

– Det finns många hamburgerställen och pizzerior men inte jättemånga restauranger med fokus på hållbar hälsomat.

Den runt 200 kvadratmeter stora lokalen på Storgatan, som tidigare har haft en klädbutik, ska nu göras om för restaurangverksamhet. Fastighetsägaren har lämnat in ansökan om bygglov och verksamhetsändring.

– Det kan ta lite tid så det är svårt att säga just nu när vi öppnar. Men förhoppningsvis någon gång under hösten. Vi hoppas kunna köra hela vårt koncept och ha runt 50 sittplatser i restaurangen.

Satsningen innebär också flera nya arbetstillfällen i Växjö. Holy Greens söker en restaurangchef, en skiftledare och tre till fyra medarbetare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons