Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ulrika och Karin vill att inspirera människor till egenvård

Växjö • Publicerad 23 maj 2024
Ulrika Andersson och Karin Bellenby.
Ulrika Andersson och Karin Bellenby.Foto: Maha Nasser

I tisdags anordnade Sandbäcks Hälso- och Laserklinik med Ulrika Andersson och Karin Bellenby en kväll som kallades ”Hjärnhälsa från depp till pepp” i Växjö. Den handlade om hjärntrötthet, psykisk ohälsa och demens. Kvällen bjöd på information och inspiration kring kost, sömn, andningsteknik och näring som stöttar hjärnan och dess funktioner. Även hur man ger balans som hjälper till med hållbara förändringar mellan tarmarna och hjärnan. Deltagarna fick enkla övningar med sig hem för egenvård som understödjer bättre sömn, kvalitet och andning.

– Idag ger vi information och aktiviteter om vad man kan gör för att förebygga och lindra hjärnrelaterade sjukdomar samt utmattning. Att man får att titta på vad det är i kroppen som behöver fungera för att hjärnan ska fungera på bästa sätt och vad man kan göra åt det. Dessutom gör vi lite rörelser som förhöjer cirkulationen. Det handlar bland annat om motion, kost och näring, säger Ulrika Andersson, en av arrangörerna.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons