Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjöbo i tvist med klädbutik – råkade köpa herrjacka till sin tjej

Växjöbon upptäckte att damjackan som han köpt till flickvännen var avsedd för herrar. Nu tar han strid mot klädbutiken som kräver att han ska betala fraktkostnaden till Kina.
Växjö • Publicerad 29 december 2023
Kläder på galgar.
Kläder på galgar.

En medelålders man i Växjö köpte i början av november en vinterjacka från en svensk klädbutik på nätet till sin flickvän. Men efter att jackan levererats upptäckte han att den inte alls passade flickvännen och att den hos flera andra nätbutiker marknadsfördes som en herrjacka.

Växjöbon har nu anmält nätbutiken till allmänna reklamationsnämnden (ARN). Orsaken till detta är att han inte har fått häva det misslyckade köpet, trots att butiken enligt mannen erkände att de hade angett fel könstillhörighet på jackan.

Annons

Mannen uppger i anmälan att butiken kräver att han ska stå för fraktkostnaden tillbaka till Kina, vilket strider mot distansköplagen som slår fast att det är säljaren som ska stå för returkostnaden när det gäller felaktiga varor.

”De har erkänt sitt fel men vägrar ändå följa svensk lag och deras hot om dyr returfrakt och dålig miljö bevisar deras dåliga företagsamhet”, skriver Växjöbon i anmälan.

Det blir nu ARN som får granska och fatta beslut i tvisten mellan parterna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons